Foto: Ingebjørg Darrud
Foto: Ingebjørg Darrud

Tuddal - i hjertet av Telemark!

Tuddal IL og Hjartdalbanken samarbeider om trimpoengkonkurransen i Telemark. Ei bygd med fantastisk flott natur som er ypperlig å gå korte og lange turer i.

Sven Martin Olsen

Sven Martin Olsen

2 minutter

Ingebjørg Darrud, som er en av initiativtakerne til trimpoengkonkurransen, forteller litt om hvorfor de startet opp På tur med Tuddal IL og Hjartdalbanken:

"Idrettslaget ville våren 2018 gjerne dra i gang en aktivitet for folk flest,ung og gammel, veltrent og utrent. Tuddal er omgitt av fantastisk natur og det var derfor naturlig å tenke at ut å gå tur i nærområdet var et naturlig mål. Vi tenkte først å sette ut postkasser på turmål der folk kunne skrive seg inn, men vi ønska oss egentlig noe som var noe mer lettvint å administrere.

Noen i styret hadde vært borti en konkurranse på et treningssenter der alt ble registrert via app, og dette var en løsning vi mente kunne passe oss bra. Dermed tok vi kontakt med dere i Trimpoeng for mer info og første avtale ble inngått i 2018. Aktiviteten ble en suksess, og både fastboende og hyttefolket lasta ned appen, tok på tursko og kom seg ut på poengsanking.

Vi har fått mange positive tilbakemeldinger på aktiviteten, folk blir bedre kjent i bygda si, det er stor motivasjon i å få poeng og kanskje flere poeng enn naboen. Det har også blitt en snakkis når folk treffes om hvor en har vært på tur, hvordan stien var, var det lett å finne fram, hvor lang tid en brukte osv. Det virker også som der at en får poeng gir motivasjon til de som kanskje ikke har vært så ivrige turgåere tidligere.

Vi trur at nøkkelen til suksess har vært et bredt utvalg av turer, korte, lange, bratte, flate som alle gir et visst antall poeng, har gjort at alle kan være med. Vi har satt at man må ha minst 100 poeng i løpet av perioden for å være med i trekningen av premier. Det er altså ikke den med mest poeng som vinner, alle over 100 poeng er med i trekningen."

Konkurransen i Tuddal er et perfekt eksempel på hvordan ei lita bygd kan aktivisere mange turgåere. Alt fra fastboende til hyttefolk.

Sven Martin Olsen

Sven Martin Olsen

Daglig leder · Trimpoeng