Trimpoeng Skatval har blitt en stor suksess!

På Skatval ønsker idrettslagene å favne om de som faller utenfor organisert idrett. IL Fram og Skatval Skilag samarbeider om Trimpoeng Skatval og har fått med seg "halve" bygda!

Sven Martin Olsen

Sven Martin Olsen

2 minutter

Aktiviteter for alle

På Skatval startet de opp med Trimpoeng i 2017 etter å hatt trimbøker liggende ute i kasser på faste steder i bygda. Disse var lite besøkt, så idrettslaget og skilaget i bygda ville prøve noe nytt. Idrettslaget Fram og Skatval Skilag gikk sammen om å starte ei trimgruppe som skulle favne om de som faller utenfor organisert idrett. Trimgruppa arrangerer turmarsjer, motbakkeløp, basistrening for alle aldre og styrke/aerobic. Så det ble noe for enhver smak!

Trimpoeng Skatval

Anita Fløan er en av pådriverne for trimpoengkonkurransen:

For å få flere til å benytte seg av de fantastiske områdene i bygda og omliggende områder måtte vi tenke nytt, og fikk tips fra ei nabobygd som hadde Trimpoeng gående. Dette så veldig bra ut, og våren 2017 startet vi vår egen konkurranse.

Det slo utrolig godt an, og vi hadde over 1000 påmeldte!! Noen gikk bare en tur, mens andre gikk mange. Denne første gangen var det gratis for alle å delta da vi hadde fått tilskudd via Gjensidigestiftelsen for å starte opp. Mange ville ha ny konkurranse når denne var over, og vi gikk da over til en betalingsordning.

Siden dette har vi hatt konkurranser gående to ganger i året med en liten måned opphold på høst og vår. Mellom 100 og 400 deltagere ser ut til å være et stabilt antall påmeldte. Flest på sommeren.

Vi er utrolig fornøyde med opplegget til Trimpoeng. Det er lett og administrere og lett og bruke. Noen utfordringer har det vært med androide telefoner og gps, men dette vet vi det jobbes mye med fra Trimpoeng.

Det kommer stadig flere konkurranser i området med Trimpoeng som app, og det er bare positivt. Vi ønsker jo at flest mulig skal komme seg ut og kjenne for godt det er å gå i naturen. For mange er appen en veldig god motivator, og for mange som er nye i bygda er det en enkel måte og bli kjent på.

Ny vintersesong

På Skatval har de akkurat startet opp sin Vintertrim. De har allerede mange påmeldte som får nyte godt av jobben som legges ned av frivillige tilknytte IL Fram og Skilaget Skatval. Vi håper de får en flott vintersesong!

Sven Martin Olsen

Sven Martin Olsen

Daglig leder · Trimpoeng