Trimpoeng og posisjonsdata

NRK avdekket nylig at posisjonsdata fra titusenvis av norske mobiler selges på det åpne markedet. Les mer om hvilken informasjon vi samler inn fra mobilen din og hva den blir brukt til.

Kim Grytøyr

Kim Grytøyr

2 minutter

Siden Trimpoeng i praksis er laget for å registrere posisjonen din har vi i dette innlegget gått litt nærmere inn på hvilken informasjon vi samler inn fra mobilen din og hva den blir brukt til.

Alt som står i dette innlegget bygger på informasjon fra vår personvernerklæring.

Registrering av posisjonsdata

Trimpoeng-appen sender ikke posisjonsdata til våre servere med mindre du gjør en aktiv handling. Det er kun to handlinger som sender posisjonen din til serveren vår:

  1. Når du registrerer en innsjekking ved et turmål
  2. Når du foreslår et nytt turmål i en konkurranse

Bruk av posisjonsdata

Når du foreslår et nytt turmål blir posisjonen din videreformidlet til arrangøren per e-post og umiddelbart slettet fra våre servere. På denne måten kan arrangøren vite hvor turmålet skal plasseres dersom det tas med i konkurransen.

Når du registrerer en innsjekking blir posisjonen din først brukt til å vurdere om innsjekkingen er gyldig. Dersom posisjonen din er utenfor radiusen til turmålet vil du få en feilmelding tilbake og posisjonen din blir i slike tilfeller aldri lagret på våre servere. Dersom posisjonen din er innenfor radiusen til turmålet og innsjekkingen ellers er korrekt, så lagrer vi den nøyaktige posisjonen din sammen med tidspunktet for registreringen i en database. Dette gjør vi for å kunne bruke slik informasjon, i anonymisert form, til å forbedre Trimpoeng og til å lage statistikk.

Det er dine data

Dersom du av en eller annen grunn ønsker å vite mer om hvilke data vi har lagret om deg er du velkommen til å kontakte oss for å be om innsyn i de personopplysningene vi har lagret om deg, inkludert posisjonsdata. Du kan også be om å få rettet eller slettet slike data.

Trimpoeng gir aldri bort eller selger dine personlige opplysninger – heller ikke dine posisjonsdata.

Vi håper dette innlegget tydeliggjør hvordan vi samler inn og bruker dine posisjonsdata. Skulle du ha noen spørsmål rundt dette må du gjerne ta kontakt med oss. Du finner kontaktinformasjon på vår hjemmeside.

Kim Grytøyr

Kim Grytøyr

CTO · Trimpoeng

Kim jobber med alt det tekniske i Trimpoeng og er ansvarlig for at ting fungerer som det skal. I tillegg skriver han artikler om hvordan Trimpoeng fungerer og hvordan du kan få mest mulig ut av tjenesten.