Julie har sin egen Trimpoengkonkurranse!

Det er vanskelig for Julie (16) å gå krevende turer i terreng, så hun arrangerer egne spesialtilpassede trimpoengkonkurranser for seg og sine!

Kari Skålbones

Kari Skålbones

2 minutter

Våren 2021 startet «Bli med på tur!», en Trimpoengkonkurranse arrangert av 16 år gamle Julie Danielsen og foreldrene hennes. Familiens første møte med Trimpoeng var en konkurranse nært hytten deres. Først var det bare foreldrene som deltok, men Julie viste snart interesse og lurte på om det også fantes turmål nært hjemmet deres i Stavanger.

Mamma Gunn Brigitte googlet etter alternativer, men det som fantes var for det meste turer i terreng, beregnet på folk uten nedsatt funksjonsevne. Julie har nemlig en sjelden diagnose som blant annet påvirker balansen hennes, så det kan være utfordrende å komme seg til de fleste vanlige turmål. Gunn Brigitte tok derfor kontakt med Trimpoeng, og familien bestemte seg for å arrangere en privat konkurranse, helt tilpasset Julie og hennes behov.

Julie fikser bilder til alle postene i konkurransen!
Julie fikser bilder til alle postene i konkurransen!

For Julie har Trimpoeng gitt henne muligheten både til å komme seg ut på tur, være sosial, og trene på selvstendighet både for henne og for foreldrene. Akkurat nå arrangerer hun sin andre konkurranse ”Vinterjakten” og enda flere bekjente har hengt seg på. Familien har fått høre at å være med er god motivasjon for å komme seg ut, og i tillegg har Julie blitt invitert med på flere turer siden hun har som mål å gå til alle turmålene. For å gjøre konkurransen enda mer tilgjengelig har Julie lagt til flere turmål slik at også familie i Kristiansand kan få være med å konkurrere.

Å ha en slik felles aktivitet med slekt og venner har vært en veldig positiv opplevelse for alle involverte. For Julie har det også vært fint å kjenne alle som er med i konkurransen. Det at den er fullstendig brukerstyrt og tilpasset hennes behov gjør også at hun kan konkurrere på lik linje med de andre, og hun kom inn helt på topp på poenglisten sin.

Ut på tur – aldri sur!
Ut på tur – aldri sur!

For oss i Trimpoeng er det viktig at alle skal få kunne være med – uansett funksjonsnivå. Frisk luft er viktig uansett om man ruller, går korte eller lengre turer, og måten Julie har tatt saken i egne hender er inspirerende. Hun har virkelig vist at man bør bruke mer tid på å lete etter mulighetene og ikke bare se begrensningene i en situasjon. Vi heier på deg, Julie!

Kari Skålbones

Kari Skålbones

Kundekonsulent · Trimpoeng